Welkom bij Meet je Stad

languages: ennl
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Joepiedepoepie! Op 8 oktober werd bekend dat we op de 3e (ja, de 3e!) plek staan in de Duurzame Top 100 van Dagblad Trouw. Een enorm compliment voor alle deelnemers aan dit prachtige burgerwetenschapsproject.

ddz.png

Dus voor alle: bouwers, techneuten, ophangers, soldeerders, nieuwsbriefmakers, soepkokers en gezelligheidsaanwezigen: gefeliciteerd!

Lees meer bij Trouw

En mocht je het allemaal nog even willen bekijken: bekijk de opname van de livestream

Doe mee!

Meet je Stad is een initiatief voor burgerwetenschap. Het proces van "wetenschap" vindt bij ons niet plaats aan een universiteit met gebouwen, professoren en een "rat race" om maar iets gepubliceerd te krijgen, maar gewoon met mensen zoals jij.

Iedereen die nieuwsgierig is en dingen wil "uitzoeken" vindt een mooie plek bij Meet je Stad. Dat kan van alles zijn: uitzoeken hoe een bepaalde sensor werkt, hoe je een grafiek maakt uit meetgegevens, wat de invloed is van klimaat op... noem het maar op.

Wil je een keer meedoen? Kijk dan in de agenda wat er in jouw stad te doen is.

Agenda

Onder voorbehoud: Zondag 8 november: bouwen en experimenteren met bodemvocht sensoren

Op zondag 8 november willen we in de ochtend (vanaf 10:00) weer verder bouwen en experimenteren met bodemvocht-sensoren. 
In verband met (aanscherpen van) corona-maatregelen is het nog wel even onder voorbehoud of het door kan gaan, als je mee wil doen meld je dan in ieder geval even aan door een mailtje te sturen naar paul@debaai.com.

MeetjeStad in:

Amersfoort

mjs_amersfoort.png
Bekijk grote kaart

Bergen (N)

mjs_bergen.png
Bekijk grote kaart

Tilburg (NL)

mjs_tilburg.png
Bekijk grote kaart

Utrecht (NL)

mjs_utrecht.png
Bekijk grote kaart

Nieuws

Zelf hitte meten: artikel uit Stadswerk

Metingen door burgers verrijken inzichten in stedelijk hitte-eilandeffect

Lees meer >>

Eerste Meet je Stad bodemvocht prototypes geplaatst

Verslag van de plaatsing op 22 september, Paul Brouwer

Lees meer >>

Minifabriek

Interview met Stefan Lehner, juli 2020, Tammo ter Hark

Lees meer >>

Meet je Stad gaat nu ook bodemvocht meten

Amersfoort, maart 2020

Na temperatuur, luchtvochtigheid, lichtinval en fijnstof gaat Meet je Stad beginnen met het meten van bodemvocht. In tijden van droogte, afgewisseld met hevige regenval zien we dat de stadsnatuur te lijden heeft. Ook het rioolstelsel kan hierdoor worden overbelast. Door klimaatverandering kan het maar zo zijn dat deze wisselelde regenval blijvend is.

Lees meer >>

Meet je Stad de ruimte in

Amersfoort, 27 januari 2020

In het weekend van 24/26 januari is tijdens de Citizen Science conferentie Meetkoppel in de WAR een geslaagd experiment uitgevoerd: het opzetten van een communicatie tussen een meetstation van Meet je Stad en een LoRa satelliet van Lacuna Space.

Lees meer >>

Meet je Stad nummer 6 in de Duurzame 100!

Meet je Stad staat dit jaar in de Duurzame 100 van dagblad Trouw. Trouw brengt al jaren ieder jaar een lijst uit van de duurzaamste mensen of initiatieven. Dit jaar waren er meer dan 400 nominaties en is Meet je Stad op een indrukwekkende zesde plaats geeindigd.

Lees meer >>

Fijnstof meten?

Oktober 2019

Ja, het project hiervoor is in 2018 gestart.

Lees meer >>

Bergen in Noorwegen doet ook mee met het klimaatdeel!

Sinds 2018 zijn Diana, Harmen en Matthijs al diverse malen op bezoek geweest in Bergen, Noorwegen om daar een groep op te zetten die hetzelfde doel heeft als wij in Amersfoort: inzicht krijgen in weer en klimaat. Het resultaat is dat er ook nu in Bergen een aantal meetkastjes iedere 15 minuten de temperatuur en luchtvochtigheid meet en doorgeeft.

De mensen in Bergen, Noorwegen hebben een verbetering van de GPS sensor ontwikkeld, dat is met de bergen (met kleine letter "b") in Noorwegen nodig. Daarnaast testen ze ook een fijnstofsensor.