workshops

languages: ennl

Op deze pagina kun je informatie vinden over aankomende workshops van Meet Je Stad in jouw stad

Amersfoort

Ben je inwoner van Amersfoort en nieuwsgierig hoe het staat met de droogte in je tuin? Of heb je een groen dak laten aanleggen en wil je weten hoeveel water het dak kan vasthouden? Meet Je Stad Amersfoort nodigt jou uit om samen dit soort vragen te gaan onderzoeken. Daarvoor organiseren we deze zomer voor inwoners van Amersfoort gratis workshops waarin je zelf een meetkastje gaat bouwen om het vochtgehalte in jouw tuin of op jouw groene dak te meten. Zo leren we samen meer over de waterhuishouding in onze eigen tuin, onze stad als geheel en hoe we ons kunnen voorbereiden op langere periodes van droogte of juist hevige regenval.

Workshop meetkastje bouwen voor bodemvocht

Website_klein.pngWebsite_gat_klein.png

In deze workshop bouw je een meetkastje met bodemsensoren, die je in de tuin kan ingraven om het vochtgehalte en de temperatuur van de bodem te meten. Zo kan je meer leren over hoe goed de bodem water kan vasthouden in tijden van droogte of juist water weet af te voeren na hevige regenval. Meer weten over het project? Zie de pagina over bodemvocht
Heb je al een nieuwe versie kastje die fijnstof meet? Geef dit dan even aan bij je aanmelding, je kan deze dan tijdens de workshop uitbreiden om met datzelfde kastje bodemvocht te kunnen meten. 

Workshop meetkastje bouwen voor groen dak 

Foto_klein.png

In deze workshop bouw je een meetkastje voor op een groene dak.  Dit meetkastje is uitgerust met sensoren die kunnen meten aan het vochtgehalte in het groene dak en de temperatuur onder en boven het groene dak. Met deze metingen kan je meer leren over hoe goed het groene dak werkt, bijvoorbeeld hoeveel water het kan vasthouden na een regenbui of in welke mate het bijdraagt aan de isolatie van je huis. Meer weten over het project? Zie de pagina over groene daken. 

Data en tijden van de workshops

De laatste workshops zitten inmiddels allemaal vol. We weten nog niet zeker of we volgend jaar nieuwe workshops kunnen organiseren, maar als je op de hoogte gehouden wil worden, meld je dan aan via onderstaand aanmeldformulier. Dan krijg je bericht als er weer nieuwe workshops aankomen. 

Vul dan hier het aanmeldformulier in